Historie

STO blev grundlagt i 1996 af Stefan Sambleben på opfordring af stormesteren professor J.K. Yamaue, med henblik på at samle de Taekwondo klubber der ønsker at træne den budomæssige del af Taekwondo frem for den sportslige del.

Stefan Sambleben begyndte sin budo karrierer i en tidlig alder, som 10-årig startede han med boksning, sideløbende med boksning trænede han Kyokushin Karate.

Men som 15-årig starter han på Taekwondo i Trekroner Gade, Valby og træner der under Jan-Erik Jørgensen. Derefter holdes der en kortere pause, hvorefter Stefan Sambleben vælger at gå tilbage og træne Taekwondo. Men denne gang møder han Stormesteren Ko Tae Jeong. De to får et helt specielt forhold, som drejer interessen mod den budomæssige del af Taekwondo.

I 1996 forlader Stefan Sambleben sin gamle klub, han starter derefter Keumgang Taekwondo Klub sammen med Jan Søndergaard Andersen, Kim S. Hansen og Nicolaj Nilson. Efter et halvt år bliver Stefan Sambleben enig med Professor J.K. Yamaue at stifte et forbund som han kalder Scandinavian Taekwondo Organisation (STO) hvor han ønsker at samle alle klubber som har interessen i at træne den budomæssige del af Taekwondo.
Stefan Sambleben har haft et tæt forhold til Professor J.K. Yamaue siden 1988 og har i perioden op til i dag stiftet bekendtskab med, udover kampstrategi, kamppsykologi, flere former for våben teknikker og underviser i dag i sit eget forbund i disse ting.

I 1997 møder Stefan Sambleben og Kim S. Hansen Master Beom Jhoo Lee, som på daværende tidspunkt er 8. Dan.

De indleder et samarbejde med Master Beom Jhoo Lee og Taekwondo Academy International

Samarbejdet med Master Beom Jhoo Lee bliver så tæt at Master Beom Jhoo Lee indtræder som Stormester i STO, hvor Stefan Sambleben sidder som præsident.

Den 19. maj 2012 blev Ji-Sig defineret af Shihan Sambleben i samråd med Soke Yamaue, de blev enige om at Shihan Sambleben efterhånden havde ændret så meget på sin opfattelse og træningsmåde af Taekwondo, så de er nødt til at lave en ny definition således at de kan forklare folk, der kommer og træner Taekwondo under STO hvad forskellen er, for folk der er udenforstående, uden baggrund i kampkunst, vil se ordet Taekwondo, og opfatter det som sports Taekwondo, og STO er jo netop trådt ud af den definition.

I 2014 får Stefan Sambleben titlen Shihan, en titel der gælder for alt Taekwondo i IBU regi

I 2016 træder Shihan Sambleben tilbage som præsident for STO, samtidig giver han titlen Grand Master til Nicolaj Nilsson, som også indtræder i STO som præsident.

Den definition af taekwondo der dyrkes i STO hedder Ji sig Taekwondo, Ji sig betyder kundskab.

Man kan ikke kalde Ji sig Taekwondo for en selvstændig stilart, fordi der ikke lavet om på grundteknikker, hanbon kiurigi, sanbon kiurigi, poomse, og vi træner jo stadig Taekwondo.

Men, vi har til gengæld en anden opfattelse af hvad taekwondo også kan være, ved at lave en budo mæssig overbygning, som er Shihan Sambleben's definition af kampkunst.

Klubber der dyrker Ji sig Taekwondo deltager ikke i stævner, og vægten i kamp ligger på realistisk selvforsvar.

I 2016 åbner grandmaster Nicolaj Nilsson op for at klubber der ikke træner Ji-sig Taekwondo, men stadig ønsker en budomæssig tilgang istedet for en konkurrence/sports tilgang kan optages i STO

© 2018 Scandinavian Taekwondo Organization
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang